Jasper Cillessen keepte zondagmiddag opnieuw een puike pot tegen ADO Den Haag in de Amsterdam ArenA. De doelman hield voor de vierde keer op rij zijn doel schoon in een competitieduel onder andere door een mooie reflex. Zijn kwaliteiten zijn ook in het buitenland bekend en Manchester United zou dan ook geïnteresseerd zijn in de diensten van de keeper. Tegenover Ajax Life vertelt Cillessen over zijn mogelijke transfer.

“Ik reken erop dat ik bij Ajax blijf. Morgen ga ik naar Oranje dus daar ben ik nu mee bezig. Ik kan er niet veel mee, met die verhalen uit Engelse kranten. Ik heb het bij Ajax goed naar mijn zin en deze winter niet voor niks mijn contract verlengd. Dat is een weloverwogen besluit geweest. Ik heb het gevoel dat ik bij Ajax nog steeds beter kan worden, anders had ik niet verlengd. Als ik de indruk zou hebben dat ik stilstond, had ik het niet gedaan.”

Cillessen vindt het geen nadeel om niet te keepen in een topcompetitie. “We hebben tijdens het WK gezien hoe het kan uitpakken; helemaal niet slecht! Ik wist wat ik wilde toen ik mijn contract bij Ajax verlengde en weet nog steeds wat ik wil, namelijk een goed EK draaien.”

“Zelfs als er iets speelt, ga ik niet zomaar weg. Er moet een goede basis zijn. Ik ga nergens naartoe om op de bank te zitten. Dat ga ik niet meer doen, al was het bij mijn overgang naar Ajax ook geen ingecalculeerd risico. Ik sta hier nu uiteindelijk als eerste keeper, maar ga er niet meer aan beginnen op de bank te zitten,” aldus Cillessen. Ajax nieuws Ajax1.nl