Ajax heeft donderdag met een vrijwel complete selectie getraind. Trainer Frank de Boer had tijdens de training weer de beschikking over alle teruggekomen internationals. Ook Arek Milik trainde met de groep mee. De Poolse spits moest afgelopen zondag nog een interland laten schieten vanwege een spierblessure. Uit voorzorg ging hij wel voortijdig naar binnen.

Jasper Cillessen en Yaya Sanogo waren ook op het trainingsveld te vinden. De twee werkten een individuele training af. Het is nog afwachten of zij zaterdag in actie kunnen komen tegen Heracles Almelo. De doelman zou eigenlijk vorige week zaterdag in de basisopstelling starten van het Nederlands elftal tegen Kazachstan. De doelman raakte echter in de warming-up geblesseerd en moest de interlands van zaterdag en dinsdag aan zich voorbij laten gaan.

Ondanks het feit dat de selectie zo goed als compleet was, mochten ook vier spelers van Jong Ajax meetrainen met het eerste elftal. Elton Acolatse, Danny Bakker, Sam Hendriks en Django Warmerdam kregen de kans om zich te laten zien aan de technische staf.

De komende periode staat Ajax vier uitwedstrijden op een rij te wachten. Om te beginnen aankomende zaterdag tegen Heracles Almelo. Daarna speelt Ajax achtereenvolgend tegen Fenerbaçhe (Europa League), Vitesse (Eredivisie) en Feyenoord (KNVB-beker). Vanwege het drukke programma werd er donderdag vooral op automatismen getraind. Ajax nieuws Cillessen Ajax1.nl Cillessen