Jasper Cillessen is dit seizoen de tweede doelman van FC Barcelona en ook in Spanje lijkt men meer en meer te beseffen dat Cillessen te goed is om nog een seizoen de tweede doelman van Barca te zijn. “Afgelopen zomer wilden ze niet echt meewerken aan een transfer, dus als de vraagprijs heel hoog blijft wordt het lastig. Ik moet reëel zijn en weten dat ik reservekeeper ben en clubs geven daar niet zomaar 50 of 60 miljoen aan uit. Dat is even afwachten wat de club gaat doen”, laat hij weten aan Ziggo Sport.

Onana

In de wandelgangen wordt de naam van André Onana genoemd als mogelijke opvolger van Cillessen. “André doet het fantastisch bij Ajax en komt hier natuurlijk vandaan. Hij weet hoe het is hier. Ik heb alleen niet zoveel te zeggen over mijn vervanger.”

Terugkeer?

Een terugkeer naar Ajax lijkt vooralsnog niet aan de orde. “Ik voetbal sowieso niet voor het geld. Het gaat mij om het sportieve. Ik zeg niet direct ‘nee’ tegen Ajax. Komende zomer ga ik afwegen wat er komt en wat het totaal plaatje is. Ik zeg niet dat ik niet terug wil naar Ajax, maar ik wil de mensen in Amsterdam ook geen valse hoop geven. Zo eerlijk moet ik ook zijn: het ligt A aan wat Barcelona wilt en B aan wat er nog meer op mijn pad komt. Ik ben ambitieus en wil als het kan in een topcompetitie spelen hier in Spanje of in Duitsland en Engeland. Ze doen het fantastisch in de Champions League dit seizoen, dus het is – wat ik altijd al gezegd heb – zeker geen straf om bij Ajax te spelen. Hopelijk maken ze het dinsdag af tegen Real.”

 

Vertonghen: “Terugkeer zal altijd een optie blijven”