Benfica, een van Ajax’ tegenstanders in de groepsfase van de Champions League hangt mogelijk een zware schorsing boven het hoofd, zo melden diverse media. De Portugese topclub wordt dor de openbaar aanklager beschuldigd van grootschalige corruptie en het verstrekken van valse informatie.

Grote spil in het schandaal zou de juridisch adviseur van Benfica Paulo Gonçalves zijn. De club zou van 30 overtredingen verdacht worden. Tegen Gonçalves zouden zelfs 79 aanklachten verzameld zijn. Volgens de openbare aanklager zouden Gonçalves en de club geprobeerd hebben informatie en invloed te verkrijgen over een onderzoek van justitie naar Benfica en andere clubs in een eerder corruptieschandaal in Portugal.

Naar verluidt zou een nadelige uitspraak kunnen betekenen dat Benfica zes maanden tot zelfs drie jaar uit alle competities wordt verbannen. De kans dat dit gevolgen zal hebben voor de wedstrijden tegen Ajax lijkt echter klein, aangezien de zaak door het trage rechtssysteem in Portugal nog lang kan duren.

‘Ajax kan absoluut transferrecord vestigen door concurrentie Barcelona’