© Proshots

Pelle Clement staat weer op het trainingsveld. De aanvaller annex middenvelder van Jong Ajax was sinds januari uitgeschakeld door een liesblessure. Met Ajax TV kijkt hij terug op een lastige periode. “Het was voor het eerst dat ik een blessure heb gehad en ook voor het eerst dat ik geopereerd moest worden. Het waren lange dagen en eigenlijk train je dan harder dan dat je normaal gesproken zou doen. Ik ben nu weer fit en voel me goed.”

“Voetbal is alles, je bent er elke dag mee bezig. Dus ja, ik heb het zeker gemist”, vervolgt hij. “Als je een periode binnen hebt gezeten wordt je op een gegeven moment helemaal gek. Dan pas realiseer je je hoe blij je mag zijn dat je elke dag buiten kan trainen en mag doen wat je leuk vindt.”

Clement kende een geweldige eerste seizoenshelft. Hij behoorde tot een van de sterkhouders in Jong Ajax en dat resulteerde in zijn debuut voor het eerste elftal. In de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys scoorde hij direct twee keer. “Als je in zo’n korte tijd in alle competities mag debuteren waar het eerste van Ajax in speelt, dan is dat heel erg mooi ja. Spelen in de ArenA was een jongensdroom en dat dat is uitgekomen dit seizoen is echt fantastisch. Ik heb in die periode veel wedstrijden in korte tijd gespeeld. Ik debuteerde speelde op een donderdag in het eerste en een dag later speelde ik een hele wedstrijd met Jong. Als je als jonge jongen mee mag met het eerste dan ga je niet snel aangeven dat je hier en daar pijntjes hebt. Dat is zo ontzettend moeilijk. Maar die dingen gaan zoals ze gaan. Het is lekker om nu weer op het veld te staan.”