Na een wekenlang durende soap lijkt de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus eindelijk in de afrondende fase beland te zijn. Volgens La Gazetta, Gianluca Di Marzio van Sky Sports Italia en het Algemeen Dagblad zijn Ajax en De Oude Dame dichtbij een akkoord. Op dit moment zou Mino Raiola in Italië zijn om de deal af te ronden.

Het eerste bod van de Italiaanse kampioen zat met 50 miljoen euro ver onder de vraagprijs van 75 miljoen euro en de Amsterdammers weigerden water bij de wijn te doen. Juventus lijkt nu dus gezwicht te zijn en wil een vaste som van 67 miljoen euro overmaken, een bedrag dat door middel van bonussen kan oplopen tot in de buurt van de 75 miljoen die Ajax wil hebben.

Er zou op dit moment nog altijd onderhandeld worden, maar de deal is in de laatste fase aanbeland. Volgens La Gazetta en AD wordt er vrijdag witte rook verwacht, waarna De Ligt naar Italië zal afreizen om medisch gekeurd te worden.

De 19-jarige verdediger zelf had al een tijdje een persoonlijk akkoord met Juventus, waarbij hij 12 miljoen euro per jaar gaat verdienen.

]