Algemeen directeur Dolf Collee heeft vrijdag in een brief aan de personeelsleden van De Toekomst gesteld dat het ontslag van Wim Jonk onvermijdelijk was. Dat meldt Het Parool dat de brief in handen heeft.

De brief is een reactie op de open brief die de personeelsleden stuurden nadat bekend werd gemaakt dat Wim Jonk was ontslagen. In die brief meldden zij dat zij achter Jonk stonden en eisten dat de beslissing zou worden teruggedraaid.

Collee schrijft in de brief dat de oorzaak van het probleem bij Jonk ligt: “Publiekelijk is al wel bekend dat sprake is van een ernstig verschil van mening met Wim Jonk dat wij gedurende langere tijd geprobeerd hebben op te lossen. Aanleiding hiervoor was de impasse in de samenwerking binnen het Technische Hart waar Wim Jonk zich niet kon verenigen in de aanpak van de andere leden. Door zich terug te trekken heeft hij, ondanks vele pogingen hem weer aan tafel te krijgen, een onwerkbare situatie gecreëerd.”

De algemeen directeur heeft begrip voor het feit dat een groot deel van de medewerkers Jonk steunt. “Toch menen wij dat deze beslissing onvermijdelijk was en hopen wij daar verder in overleg met Wim Jonk op een zorgvuldige manier onderling uit te komen.”

In de laatste alinea geeft Collee aan dat het Plan Cruijff volstrekt niet ter discussie staat. Ajax gaat verder op de ingeslagen weg, aldus de brief van Collee.