Het is januari en dat betekent dat de markt deze maand weer geopend is. Ook kleine Marc heeft zich hier weer op verheugd. Maandenlang heeft hij zijn zakgeld opgespaard; hij kan van alles kopen. In deze maand gaan al zijn vriendjes naar de markt om lekkernijen te kopen. Als de markt af is, laten zij op het schoolplein zien wat ze allemaal gekocht hebben. De een heeft nog meer dan de ander: extra grote zakken chips, enorme hoeveelheden snoep en scheepsladingen overheerlijke chocolade.

Marcie is niet zo. Marcie schept niet op over wat hij allemaal gekocht heeft. Marcie let meer op wat hij niet gekocht heeft. “Ik heb weer lekker veel geld uitgespaard op de markt. Die zakken chips zijn toch voor het grootste deel gevuld met lucht, daar ga ik echt niet voor betalen”, zo redeneert hij als hij zijn vriendjes tegen elkaar ziet opscheppen over hun nieuwe aanwinsten.

Er was een korte periode dat Marc zich liet beïnvloeden door mensen die zeiden dat hij toch echt eens wat geld moest gaan uitgeven om zich gezond te kunnen voelen. Hij kocht wat sappige stukken fruit, maar toen hier een paar rotte appelen tussen bleken te zitten, koos hij toch weer voor zijn oude tactiek. Ook al rammelt zijn maag en heeft hij overduidelijk extra voedsel nodig om overeind te blijven.
Zijn klasgenoten snappen er niets van. Ze maken Marc zelfs belachelijk, ze noemen hem Marc Povermars. Een van zijn klasgenoten lachte hem laatst in zijn gezicht uit: “Voor iemand die Mars in zijn naam heeft, koop je wel erg weinig chocola.” Iedereen moest lachen, behalve Marc. “Laat ze maar lachen”, dacht hij bij zichzelf. “Ik heb in ieder geval nog wat achter de hand.”

Marc weet niet beter. Waar zijn vriendjes op school zich iedere pauze weer tegoed doen aan lekkere koeken en luxe zoete sportdrankjes, houdt Marc het bij een lullig doosje gedroogde rozijnen en een beker melk. Iedere dag weer. Tijdens pesterijtjes op school proberen zijn klasgenoten hem wel eens zijn rozijntjes af te pakken. Gelukkig kan Marc hard lopen. Dit leverde hem zelfs de bijnaam Speedy Gonzales op, hoewel zijn klasgenoten hem regelmatig gekscherend ‘Speedo Gonzales’ noemen, omdat hij zo zuinig is dat hij inmiddels zwemt in het geld.

Marc telt eigenlijk niet echt meer mee. Hij mag al lang niet meer meespelen met de grote jongens. Marc begint het lachertje van het schoolplein te worden. De markt is echter nog open tot en met zondag. Koop toch eens gewoon wat lekkers Marc.