Op een zeer nat Sportpark De Toekomst heeft het combinatie-elftal Ajax/Jong Ajax met 3-1 gewonnen van FC Volendam. De doelpunten kwamen op naam van Theo Janssen, Siem de Jong en Jody Lukoki. Jack Tuyp scoorde het doelpunt voor de Volendammers, waardoor Jasper Cillessen ook in zijn tweede duel in het eerste team van Ajax de nul niet wist te houden.

Ajax trad aan in een elftal zonder internationals en de geblesseerde Nicolai Boilesen. Hierdoor had Hennie Spijkerman, die de zieke Frank de Boer verving, een plek ingeruimd voor onder andere Ruben Ligeon, Ricardo van Rhijn, André Ooijer en Joeri de Kamps. Voor de Amsterdammers was dit erg wennen, het beste van het spel kwam in het begin van de wedstrijd van FC Volendam.

Toch opende Ajax de score via Theo Janssen. Een uitgemeten vrije trap belandde mooi in de hoek. Op dat moment was rechtsachter Ruben Ligeon de betere man aan Ajax’ zijde. De jonge back speelde verdedigend zeer fel en aanvallend zeer behendig. Zijn aanvallende rol werd niet veel later overgenomen door Jody Lukoki. Lorenzo Ebecilio werd uit voorzorg gewisseld. De buitenspeler liep uiteindelijk geen blessure op.

In de tweede helft waren er meer doelpunten te zien, maar ook meer regendruppels. Onder andere invaller Nicolas Lodeiro had moeite met het gladde veld. De Uruguayaan, die vrije goed speelde, gleed vrij vaak uit. Uit het niets scoorde Jody Lukoki de 2-0, maar die score was snel weer weggepoetst door Jack Tuyp. De Volendamse spits wist Jasper Cillessen te kloppen.

Door blessureleed, Joeri de Kamps kreeg last van een blessure, kwam ook Derk Boerrigter er nog in. Ajax stond toen met zes aanvallend ingestelde spelers. De komst van Boerrigter zorgde wel voor beter spel bij Ajax. Dit leidde onder andere tot de 3-1, die op naam kwam van Siem de Jong. Vlak daarvoor had ook Dmitry Bulykin een grote kans, maar ingevallen doelman Theo Zwarthoed reageerde attent.