Hakim Ziyech was de grote uitblinker in de wedstrijd van Ajax tegen Sturm Graz (2-0). Freek Jansen denkt dat de kans dat de spelmaker vertrekt hierdoor alleen maar is toegenomen, maar hoopt op een langer verblijf van de Marokkaan in Amsterdam.

“Het krachtsverschil was wel heel groot. Ajax speelde een prima wedstrijd, heel dominant en vanaf het eerste moment echt vooruit gericht”, zegt Jansen voor de camera van Voetbal International. “Het variabele aanvalsspel dat Ten Hag graag wil zien zag je terug. En dan zie je ook wel dat de sterren van de ploeg opstaan. Ziyech nam Ajax echt bij de hand. Op het laatst samen met Tadic zorgden ze voor zo veel frivoliteit en klasse.”

Toch is Jansen bang dat de international van Marokko moeilijk te behouden is voor Ajax. “Persoonlijk acht ik de kans heel klein dat Ziyech blijft. Het is een beetje wikken en wegen wat het juiste bod is. Roma heeft al heel lang belangstelling, maar zijn naam staat er ook goed op bij andere topclubs. Het is meer de vraag wanneer hij gaat dan of hij gaat.”

“Mocht het toch onverhoopt misgaan, dan heeft Ajax natuurlijk goud in handen met de combinatie Tadic-Ziyech”, vervolgt de verslaggever van VI. “Dan kan je in de Eredivisie denk ik elke week volop spektakel verwachten. Dus het is voor Ajax te hopen dat bij alle andere clubs andere alternatieven zijn.”

Ziyech: “Op een gegeven moment moet je de knop omzetten”