De transfer van Kasper Dolberg naar OGC Nice leek maandag afgerond te gaan worden, maar er zijn complicaties ontstaan. Chemiebedrijf Ineos, dat deze week eigenaar werd van de Franse club, is er niet in geslaagd een bankgarantie te verkrijgen. Dit meldt Jack van Gelder in Rondo.

Volgens de presentator zal de transfer ‘ongetwijfeld doorgaan’, maar bekend is dat Ajax veel belang hecht aan het krijgen van een bankgarantie. Voordat de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus helemaal was afgerond, zei Marc Overmars nog: Het gaat nu nog om bankgaranties, daar is Ajax altijd heel strikt in. Ik hoop dat het nu snel gaat, maar daar komen ze wel uit. Het zijn Italianen.”

Nice wil de 21-jarige spits van Ajax voor een bedrag van naar verluidt 20 miljoen euro overnemen, maar de Amsterdammers willen geen risico’s nemen. Wanneer de Ligue 1-club in de toekomst niet aan de betaling kan voldoen, kan Ajax met de garantie het bedrag alsnog claimen bij de bank. In het verleden gingen de transfers van Mounir El Hamdaoui naar Fiorentina en Christian Chivu naar AS Roma niet door vanwege het ontbreken van een bankgarantie.