Joël Veltman werd na afloop van PEC Zwolle-Ajax (2-4) bedolven onder de complimenten. De centrale verdediger verving de uitgevallen Toby Alderweireld moeiteloos. „Maar ik baal vooral van die eerste tegengoal”, zei de Ajacied. „Ik werd gecoacht door Daley Blind, maar twijfelde een moment en was te laat. Dat reken ik mezelf aan.”

Het tekent de winnaarsmentaliteit van Veltman die ondanks een 1-0 voorsprong onder moeilijke omstandigheden inviel. „Ik hoorde iemand ‘Toby, Toby’ naar de bank roepen en zag dat hij geblesseerd was. Er was geen tijd voor een warming-up. Als het spel stil lag, trok ik maar wat sprintjes,” aldus de verdediger in De Telegraaf.

Frank de Boer was na afloop niet alleen complimenteus over Veltman, maar prees ook Alderweireld. „Hij nam geen risico met zijn lies en liet blijken groot vertrouwen in Joël te hebben. Dat vind ik mooi.”

En hetzelfde gold voor Veltman. „Ik denk dat deze wedstrijd heeft bewezen wat ik op de trainingen laat zien: dat ik dicht tegen het elftal aanzit. Toby is wat dat betreft heel belangrijk. Hij coacht en geeft me veel tips. De trainer weet wat hij aan me heeft, omdat we ook bij de A1 hebben samengewerkt.”