Vanavond was Jaap de Groot, ghostwriter van Johan Cruijff, te gast bij het praatprogramma Pauw en Witteman. Hier ging de sportverslaggever kort in op de zeer bedroevende situatie bij Ajax. Goed nieuws had hij overigens wel. ”Cruijff blijft voor 100% bij Ajax.”

Jaap de Groot reageerde tevens op zijn eventuele toetreding tot de adviesraad van Ajax. Deze adviesraad zou moeten worden aangesteld om Marco van Basten te beoordelen als directeur. Volgens de journalist is er geen contact geweest. ”Hier wist ik niets van. Het is dan ook niet waar. Cruijff was hier, net als ik, heel erg verbaasd over.”

In de uitgelekte brief van gisteravond viel onder andere te lezen dat Cruijff binnen een korte tijd moest beslissen over de aanstelling van Marco van Basten. Dit deed hij echter niet. De Groot had hier een verklaring voor. ”Cruijff had meer tijd nodig om te beslissen. Ook vanwege het feit dat Van Basten een eigen bedrijfje zou hebben opgestart. Dan praten we over eigen belang.”

”Deze brief was bedoeld om Cruijff in een kwaad daglicht te stellen”, vertelt hij verder. ”Het kan gewoon niet anders. De brief was ook pas verstuurd nadat Marco van Basten al had bedankt voor de positie. Het lijkt wel alsof ze zelf op die stoel (directeur – red.) willen zitten.”

Leden binnen de club spraken eerder al hun ongenoegen uit over de nieuwe Raad van Commissarissen. ”Binnen de club was het heel erg verdeeld. Zo zei Van Wijk, oud-topman KLM, dat hij het raar vond dat Ajax in handen was van mensen die drie maanden geleden nog niet eens lid waren van de club”, eindigt Jaap de Groot.