David Neres won zondagavond (Nederlandse tijd) met Brazilië de finale van de Copa América, door Peru met 3-1 te verslaan. De buitenspeler staat in de belangstelling van veel Europese topclubs, maar stelt de fans van Ajax gerust.

“Ik moet op 28 juli terug zijn bij Ajax. Ik weet nog niet of ik op vakantie ga”, zegt Neres tegen het Algemeen Dagblad. De dribbelaar maakte het afgelopen seizoen indruk in de Champions League, en naar verluidt zouden onder meer Bayern München, Atlético Madrid en Manchester United geïnteresseerd zijn in de diensten van de Braziliaan. Neres zelf heeft echter geen plannen om op korte termijn te verhuizen: “Mijn toekomst is bij Ajax.”

De rappe aanvaller mocht in de eerste wedstrijden van de Copa América nog in de basis beginnen, maar moest later genoegen nemen met een plek op de bank. “Het was moeilijk dat ik mijn plek kwijtraakte. Ik deed mijn best, maar het was niet genoeg”, aldus Neres. “Uiteindelijk ben ik onderdeel van het team en is het belangrijk dat we winnen. Daarover kan ik alsnog tevreden zijn.”