In de beginjaren van de club zwierf Ajax rond over diverse weilanden. In 1907 werd het voor het eerst een heus stadion betrokken, het Houten Stadion. Al snel bleek dat stadion te klein en verhuisde Ajax naar Stadion De Meer.

In dat stadion beleefde Ajax gouden jaren. Johan Cruijff, Sjaak Swart, Marco van Basten: allemaal werden ze groot in De Meer. Ajax speelde er van 1934 tot 1996. Het werd tijd voor een nieuw en vooral ook groter stadion, want de Amsterdammers moesten al geregeld uitwijken naar het Olympisch Stadion, omdat De Meer niet alle supporters kon herbergen. Dit jaart viert de Amsterdam ArenA haar twintigste verjaardag en hebben Ajax-supporters aan dit stadion ook talloze goede herinneringen, zoals het behalen van de derde ster en de spectaculaire zege op FC Barcelona.

Vanwege de twintigste verjaardag van de Amsterdam ArenA heeft COPA een uniek t-shirt ontworpen. Uiteraard is er ook een t-shirt voor Stadion De Meer, waar vele mooie momenten werden beleefd.

De Meer

Op het t-shirt van De Meer staat een foto van fotograaf Marco Magielse afgedrukt. Toen hij voor een project aan de kunstacademie door Betondorp wandelde, maakte hij deze foto. Nu is de foto te zien op het COPA shirt.

1f4770c_w596_meer

Amsterdam ArenA

Het grootste stadion van Nederland viert dit jaar haar twintigste verjaardag en werd onder andere gebruikt tijdens de Champions League finale van 1998, EURO 2000 en de Europa League finale van 2013. Dit shirt is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen COPA en de Amsterdam ArenA.

2743b11_w596_arena

Beide shirts zijn online te bestellen en te vinden in de COPA Flagship Store in Amsterdam.