Uri Coronel weigert na het vertrek per 1 juni van algemeen directeur Rik van den Boog met de beschuldigende vinger richting Johan Cruijff te wijzen. „Als ik al wat over hem zeg, doe ik het niet nu. Ik wil geen olie op het vuur gooien. Maar de manier waarop het hele proces is verlopen, is wel een belangrijke oorzaak en dat is triest.”

De preses is niet bang dat Ajax de komende maanden op zijn ’gat komt te liggen’. „Wat er nu moet gebeuren, is dat er zo snel mogelijk opvolgers komen voor de bestuursleden en commissarissen en dat er een nieuwe algemeen directeur wordt aangesteld. Maar we moeten het ook niet overdrijven. Zo lang wij er nog zijn, zullen we alle taken naar behoren uitvoeren. De wereld staat niet stil. Er zijn na 1 juni twee statutaire directeuren over, we hebben een perschef, dokter, spelers, trainer en nog veel meer bekwame mensen.”

De vraag of Van den Boog met een contractueel vastgelegd jaarsalaris uit de ArenA en eventueel een bonus over het huidige boekjaar vertrekt, lijkt Coronel cryptisch met ’ja’ te beantwoorden. „Ik verstrek geen enkele informatie hoe hij vertrekt. Rik heeft het besluit genomen en wij hebben er begrip voor onder welke druk dat is gebeurd. Na het hele proces dat we hebben doorlopen, zullen we als gentlemen uit elkaar gaan. Maar of dat met een premie of bonus is: daar geef ik geen commentaar op.” Daarvoor moet dus worden gewacht op het nieuwe jaarverslag van Ajax, aldus Coronel in de Telegraaf.