Volgens Uri Coronel heeft Johan Cruijff schokkende woorden gesproken over assistent-trainer Danny Blind en was hij ook uitermate negatief over hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink. Dit zei de scheidend voorzitter van Ajax op de persbijeenkomst naar aanleiding van de ledenvergadering die vanavond plaatsvond.

“Volgens Cruijff had Blind nog geen enkele functie naar behoren uitgevoerd en was hij totaal niet te vertrouwen. Cruijff sprak over Blind alsof deze een mislukkeling is. Ook Jan Olde Riekerink kon maar beter bij de club weggaan en naar Ajax Cape Town vertrekken, omdat hij niks heeft betekend voor Ajax volgens Cruijff. Ook moesten er zes jeugdtrainers per direct uit”, aldus Uri Coronel over de gesprekken die hij had met El Salvador.

Coronel vervolgde: “Op die manier werken wij niet bij een club als Ajax. Ten eerste gaat de directie over zulke zaken en niet Johan Cruijff en ten tweede wordt er in de normale wereld niet zo met mensen omgegaan. Johan zette ons echter in de hoek weg waar de klappen vielen. Hij liet ons geen keus: het was óf zijn plannen uitvoeren zonder gemor óf wegwezen. Wij mochten helemaal geen mening hebben van Cruijff. Als we Van den Boog zouden steunen zouden we allemaal kapot gaan. Dat is onfatsoenlijk en onbehoorlijk en van zulke praktijken wil ik geen deel uitmaken. We blijven de directie nu steunen, totdat de ze passende opvolgers hebben gevonden. Als die willen wat Cruijff wil, dan wordt het ook moeilijk voor de directie. Maar zo lang wij er nog zijn, steunen we de directie.”