Uri Coronel is niet van plan in te grijpen op het moment dat Ajax-supporters liederen inzetten over joden. Dat liet de voorzitter van de Amsterdamse club zondag weten in het televisieprogramma Buitenhof.

ADO Den Haag-speler Lex Immers werd deze week voor vier wedstrijden geschorst nadat hij samen met supporters ‘Wij gaan op jodenjacht’ zong na de 3-2 overwinning op Ajax. Dit werd als een antisemitische leus gezien, ondanks dat de Amsterdamse fans zichzelf vrijwel altijd aanduiden als ‘joden’.

Zo juichen Ajax-supporters na doelpunten vaak door ‘joden, joden’ te scanderen. Coronel is niet van plan iets aan deze uitlatingen te doen. “Het lukt niet om de supporter ervan te overtuigen dat het gebruik van deze naam uiteindelijk leidt tot reacties van de andere kant.”

Overigens liet Coronel wel weten dat actie tegen deze leuzen terecht zou zijn, omdat het beledigend kan werken naar een grote bevolkingsgroep. Hij zei tevens een voorstander te zijn van de Engelse regeling, waar supporters die zich racistisch uitlaten tijdens een wedstrijd een stadionverbod van tien jaar krijgen en zich moeten melden op het politiebureau.

Tekst: Voetbalprimeur