Mogelijk stapt Uri Coronel woensdag op als voorzitter van Ajax. TV-presentator Jack van Gelder meldde zondagavond in Studio Voetbal dat de Amsterdamse preses woensdag zijn afscheid aan zal kondigen.

Ajax bevindt zich in een onrustige periode. Johan Cruijff probeert van buitenaf het voor het zeggen te krijgen op technisch gebied. Met een aantal oud-voetballers hoopt El Salvador de club weer op de rails te krijgen, nu sportief succes al jaren een zeldzaamheid is.

De directie van Ajax voelt er weinig voor om alle eisen van Cruijff uit te voeren. De voormalig topspits wil het nu over een andere boeg gooien. “We gaan nu vragen om een buitengewone algemene ledenvergadering. Van daaruit kan de ledenraad voor een verandering in de Raad van Commissarissen zorgen”, zei hij.

Woensdag staat een bespreking van de ledenraad van Ajax op de agenda. Coronel is van plan om de 24-koppige raad in te lichten over de ontstane situatie. Cruijff hoopt dat diezelfde ledenraad een nieuwe Raad van Commissarissen benoemt, waarna de RvC de huidige directie tot opstappen kan dwingen.

Tekst: Soccernews