Johan Cruijff baalt van de vertraging die de uitvoering van het nieuwe technische plan lijkt op te lopen, nu het bestuur van Ajax de functies beschikbaar heeft gesteld. Ook zit de clubicoon in zijn maag met de reactie van voorzitter Uri Coronel, dat hij de huidige assistent-trainer Danny Blind onder meer ’onbetrouwbaar’ zou hebben genoemd.

Cruijff: „Tijdens de samenstelling van het technisch plan zijn de meningen gepeild, van diverse mensen die met Blind samen hebben gewerkt. Daar zijn verschillende reacties op gekomen.

Daar zit mijn mening niet tussen, simpelweg omdat ik er niet over kan oordelen. Dat heb ik ook zo aangegeven, dus snap ik niet dat ze dit uit mijn mond laten komen.”

Zoals hij ook geen goed woord overheeft voor de actie van het bestuur om te lekken uit de besprekingen die tussen beide partijen zijn gevoerd. Cruijff: „Om hun eigen straat schoon te vegen, zijn nette jongens als Dennis Bergkamp en Wim Jonk in diskrediet gebracht. Maar ook Danny Blind. Ze hebben het voor elkaar gekregen dat iedereen elkaar wantrouwt.”

Cruijff zegt verder: „Ook is het Coronel gelukt om de uitwerking van het technisch plan stil te leggen. Door het op deze manier te doen is een patstelling ontstaan. Zonder bestuur kunnen wij niet verder, ook omdat de directeur onze plannen niet wil uitvoeren. Intussen staat de boel stil en wordt veel tijd verloren, met het risico dat je straks overal te laat bij bent.”

Bron: Telegraaf