Guus Hiddink is door Ajax gepolst om een rol in de directie te gaan vervullen. Het zou gaan om de functie van ‘technisch manager’ of ‘technisch directeur’. Het is niet voor het eerst dat de naam van de huidige bondscoach van Turkije in verband wordt gebracht met een functie in Amsterdam.

Ook de namen van Co Adriaanse en Louis van Gaal zingen volgens het NRC Handelsblad rond in Amsterdam. Laatstgenoemde kan echter niet door een deur met Cruijff, waardoor het niet aannemelijk lijkt dat hij de rol op zich zal nemen. Adriaanse is momenteel trainer van het Olympisch elftal van Qatar. 

Cruijff benaderde Hiddink
Gisteravond werd de terugkeer van boegbeeld Johan Cruijff al officieel. De voormalig speler van de Amsterdamse club zal plaatsnemen in een klankbordgroep. Iets wat hoog op de agenda staat is de aanstelling van een nieuwe technische man. Hiddink zou al gepolst zijn om die functie te vervullen.

Johan Cruijff benaderde Hiddink in december al eens om de algemene technische leiding op zich te nemen bij Ajax. Hiddink zou wegens tegenvallende resultaten bij de Turkse ploeg binnenkort wel eens zijn baan als bondscoach van Turkije kunnen verliezen en heeft in het verleden al aangegeven graag een keer in Amsterdam aan de slag te gaan.

De Boer: Ik beslis uiteindelijk
Trainer Frank de Boer is blij met het technische platform dat Ajax donderdagavond heeft opgericht. De klankbordgroep, onder leiding van Johan Cruijff, gaat de directie de komende tijd van technische adviezen voorzien. ,,Er zit veel voetbalknowhow in die groep”, doelde De Boer op de aanwezigheid van Piet Keizer, Dick Schoenaker en Peter Boeve. Ik maak zeker tijd vrij als Cruijff of Keizer eens met mij over voetbal wil praten. Ik zou dom zijn als ik dat niet zou doen. Johan brabbelt bepaald geen onzin.” 

De Boer: ,,Maar uiteindelijk neem ik de beslissingen. Of ik niet bang ben dat Cruijff weer vertrekt als niemand iets met zijn beslissingen doet? Nee, helemaal niet. En ik zou ook niet weten waarom niemand naar hem zou luisteren. Die technische commissie is er in het belang van Ajax. Dat vind ik een heel goede zaak.”

Van den Boog moet inleveren
De rol van algemeen directeur Rik van den Boog is een interessante. Als er een technisch manager wordt aangesteld, wordt een gedeelte van het takenpakket van Van den Boog overgeheveld. Het is de vraag of de bestuurder akkoord zal gaan met een afgeslankte functie. Cruijff zal in zijn nieuwe rol een paar keer per jaar aanwezig zijn in de ArenA.

Bron: AD