Johan Cruijff had een drukke week. De uitzending van Pauw en Witteman, de Open Dag van de Cruyff Foundation en University, Ajax-Lyon en het interne gebeuren bij Ajax. 

Cruijff kijkt terug in zijn column in De Telegraaf/Telesport: “Ik heb me geen moment verveeld. Als je alles op- en aftrekt, dan houd ik er een superpositief gevoel aan over. Het zal duidelijk zijn, dat ik niet op de uitgelekte bespreking tussen de voetballers en de Raad van Commissarissen in ga. De afspraak is, dat we niet uit de school klappen over onze besprekingen en daar houd ik me aan. Dat er toch zaken naar buiten zijn gekomen is niet mijn probleem. Het is niet via mij gebeurd, dus voel ik me ook nergens toe verplicht.”

Cruijff komt in zijn column ook terug op het grote tv-interview van vorige week. “Tijdens Pauw en Witteman heb ik wel één foutje gemaakt, toen ze een vraag over de Troonrede stelden. Ik had alerter moeten reageren en keihard moeten stellen, dat daarin de benoeming van een minister van Sport en het verplicht stellen van lichamelijke opvoeding op het lager en voortgezet onderwijs in opgenomen moet worden. Ik had het daar wel uitgebreid over gehad, maar niet in relatie tot de Troonrede. Voortaan even wat scherper zijn.”