Johan Cruijff heeft in de Telegraaf laten weten helemaal niets te begrijpen van de uitlatingen van Uri Coronel en Rik van de Boog. Volgens Cruijff is het hun gelukt ervoor te zorgen dat iedereen binnen de club elkaar wantrouwt.

”De directeur en voorzitter van Ajax zijn de afgelopen dagen systematisch bezig geweest met het in diskrediet brengen van nette jongens als Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Danny Blind”, aldus de legendarische nummer 14 in de Telegraaf.

Volgens Cruijff is vooral Coronel bezig met het kapot maken van de club. ”Het is Coronel gelukt om de uitwerking van alle technische plannen stil te leggen. Door het op deze manier te brengen is er een patstelling ontstaan. Zonder bestuur kunnen wij niet verder, ook omdat de directeur onze plannen niet wil uitvoeren. Met het gevaar dat hij verder zijn gang kan gaan en wij over een maand of twee voor nog meer voldongen feiten komen te staan.”

Ook geeft hij aan dat juist de arrogante houding van de Ajax-leiding voor hem de reden was om hard in te grijpen. ”Door ons als domme voetballers te zien, dachten ze maar een deel van de plannen in te kunnen voeren. Honderd procent verantwoordelijk zijn voor een beleid dat maar voor de helft is ingevuld, zo werkt het niet”, aldus Cruijff.

Volgens hem wordt er nu te veel tijd verloren doordat het bestuur de aandacht afleidt van waar het echt om gaat. Met als risico dat je straks weer overal te laat bij bent.