Johan Cruijff heeft nog goede hoop dat Ajax de groepsfase van de Champions League kan overleven. Ajax haalde uit de eerste twee duels slechts één puntje en lijken zich daardoor al op de derde plaats, die recht geeft op Europa League-voetbal, te moeten richten. “Maar eerlijk gezegd, denk ik toch dat er meer in zit”, zegt Cruijff.

Het lid van de Raad van Commissarissen van Ajax maakt in zijn column in De Telegraaf duidelijk dat het nu wel moet gaan gebeuren tegen Dinamo Zagreb. “Als we er vanuit gaan, dat het sterke Real Madrid alle wedstrijden in de poule wint en dus geplaatst is als de laatste wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax op het programma staat, dan zie ik echt nog mogelijkheden om de volgende ronde in de Champions League te halen”, zegt Cruijff.

“Daar moeten ook de spelers en technische staf in geloven en met z’n allen voor gaan”, vervolgt de voormalig aanvaller. “Een gevoel dat alleen maar extra zal wordt versterkt, als we morgen tegen Dinamo Zagreb inderdaad punten pakken.” Dinamo heeft nog geen enkel punt gehaald; Lyon staat op vier uit twee en Real wist haar eerste twee wedstrijden te winnen.

Tekst: Voetbalzone