Johan Cruijff overtuigde Keje Molenaar gisteren om door te gaan als lid van de ledenraad bij Ajax. Volgens de Volendammer is de legendarische nummer 14 ‘strijdbaarder dan ooit’ om zijn jeugdliefde weer op het rechte pad te krijgen. ‘Er is zoveel steun en draagvlak, we gaan door. We móeten Johan binnenhalen.’

‘Johan zei: we blijven topsporters en zullen juist in moeilijke tijden moeten blijven strijden’, zegt Molenaar vandaag in het AD.

Molenaar kondigde zondagavond in Studio Voetbal aan zich te gaan beraden over zijn positie in de ledenraad na het volgens hem onterechte wantrouwen vanuit de Ajax-leiding en het feit dat hij niet was ingelicht over de opgerichte commissie die de spanningen tussen de groep-Cruijff en de Ajax-top moet gaan onderzoeken.

Molenaar en zijn groep oud-voetballers voelden zich door de ledenraad-voorzitter Rob Been gepasseerd bij het samenstellen van die commissie, waarin geen oud-voetballers zijn vertegenwoordigd.

‘Eigenlijk hebben we alleen de mededeling gekregen dat die commissie was benoemd, dus we hadden geen inspraak bij de samenstelling. Inmiddels heb ik het met Rob Been uitgesproken. Ik ga door als lid van de ledenraad.’

Harde kern
Molenaar werd ook gesteund door een groep harde kern-aanhangers van Ajax, die de advocaat na afloop van de uitzending van zondag opwachtten in Hilversum. Zij vroegen Molenaar uitdrukkelijk om door te gaan met zijn werk om Cruijff terug te krijgen bij Ajax.

‘En ik heb tientallen mails gekregen met steunbetuigingen, waarin een beroep op mij werd gedaan vooral door te gaan. Dat heeft me gesterkt. We zijn op de goede weg en het gaat goed komen.’

Molenaar zelf benadrukte gisteren nog maar eens geen functie willen hebben in het ‘nieuwe Ajax’ van Cruijff. ‘Ik blijf tot mijn 65ste advocaat, een prachtige beroep’, aldus de 52-jarige oud-voetballer van de club, die vaak als nieuwe voorzitter en algemeen directeur is genoemd.