Johan Cruijff zal waarschijnlijk morgen zijn rapport van het technische platform aan Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax, presenteren. ,,Hopelijk gaat dat de club weer een paar stappen verder helpen”, zegt de clublegende. ,,Bij allebei heb ik een goed gevoel”, zegt Cruijff in zijn column in De Telegraaf over het rapport en de komende dagen die in het teken zullen staan van het 14-jarig jubileum van zijn Cruijff Foundation.

Cruijff zegt enorm veel plezier te hebben gehad aan het ‘noodzakelijke graaf- en spitwerk’ voor het technische platform. ,,Dan is het altijd prettig om te merken, dat bekend zijn z’n voordelen heeft. Geen deur blijft er gesloten. Werkelijk iedereen wil nadenken over de vraag die er wordt gesteld. Dat betreft veel oud-spelers, maar ook diverse organisatiedeskundigen in het buitenland. Een deel van hun adviezen is inmiddels verwerkt in onze rapportage.”

Op zijn Cruijffiaans: ,,Daarbij hanteer is al jaren de formule, dat informatie belangrijker is dan intelligentie. Ik hoef niet overal verstand van te hebben, zolang ik van de juiste mensen maar het juiste antwoord op een vraag krijg. Dan ben ik toch een stap verder dan iemand die ergens meer verstand van heeft, maar over minder informatie beschikt.”

,,Inhoudelijk ga ik nu niet op onze bevindingen in, omdat we nog een paar gesprekken moeten voeren”, zo gaat Cruijff verder. ,,Dan worden het rapport met de leiding van Ajax besproken. Ik ga er vanuit, dat het allemaal positief zal verlopen.”

Bron: AD