Johan Cruijff heeft zich opnieuw bereid gevonden om Ajax de helpende hand toe te steken. De legendarische nummer 14 is nog steeds erelid in Amsterdam en kan daardoor komende donderdag benoemd worden in een functie. Dan vindt namelijk de ledenvergadering plaats, waarbij de bestuursraad op kan stappen of kan worden weggestuurd. Als dat zover is, doet Ajax wellicht een beroep op de ereleden.

“Er wordt teveel politiek bedreven en dat gaat te koste van het voetbal en de club”, stelt Cruijff in zijn column in De Telegraaf. “Daarom hoop ik dat de leden donderdag vooral de oplossing van dit probleem centraal stellen. Als ze daar uitkomen dan zijn er genoeg mensen die zullen zorgen dat de dingen voor elkaar komen zoals de leden en supporters dat willen. Daar hoor ik ook bij. Zelf als het zover moet komen dat ik als erelid in een interim-commissie moet zitten.”

Over zijn beweegredenen voor deze eventuele stap is Cruijff duidelijk. “Omdat ik er altijd voor de club Ajax zal zijn. Ik neem dan alleen wel mijn verantwoordelijkheid voor het voetbal en niet allerlei andere zaken. Ik ben nu eenmaal nog volop bezig met de genezing van mijn ziekte, waardoor ik mezelf in acht moet nemen. Moet er iets worden opgelost, dan ben ik dus bereid er te staan. Maar alleen als iedereen er achter staat.”