Dario Cvitanich vertrok afgelopen zomer op huurbasis naar Boca Juniors. De aanvaller had bij Ajax voor het komende seizoen weinig uitzicht op speelminuten en de Amsterdammers lieten dan ook toe dat de rappe speler voor één seizoen wordt verhuurd aan de grote club uit Argentinië met optie tot koop. Voor de speler zelf is dit tot nu toe een gelukkige overgang gebleven.

Cvitanich haalde uit de afgelopen vijf wedstrijden elf punten met Boca Juniors. Een aardige start voor de Argentijnse club. De Kroatische Argentijn, die eenmaal scoorde in die vijf duels, denkt dat zijn club een serieuze gooi kan doen naar het landskampioenschap, al beaamt hij dat het door de sterke competitie een moeilijke opgave zal worden. “De Argentijnse competitie is veel sterker dan de Eredivisie. Hier is het voetbal veel meer fysiek en krijg je minder tijd en ruimte op het veld. Doordat er zoveel goede clubs zijn staat er op elke wedstrijd heel veel druk. Het is eigenlijk nog steeds een van de beste competities van de wereld”, aldus de speler tegenover ESPN Radio.

De spits heeft het naar zijn zin bij zijn nieuwe werkgever. “Ik heb echt plezier. Ik doe het goed en dat helpt om je verantwoordelijk te voelen voor wat er dit seizoen nog gaat komen. Het is een hechte groep en het belangrijkste is dat iedereen hard werkt”, zo besluit Cvitanich.