De Telegraaf weet te melden dat Boca Juniors zich de afgelopen transferperiode bij Ajax had gemeld om te praten over een verhuur van Dario Cvitanich. De speler zelf wilde echter niet meewerken aan een tijdelijke overgang, daar de Argentijnse Kroaat kansen voor zichzelf ziet.

Lange tijd leek Bas Dost naar Ajax te komen en daarom hield Cvitanich alle opties open. Boca Juniors, de grote topclub uit Argentinië, hoopte gebruik te maken van de situatie. Toen de kans op een overgang van Dost naar de Amsterdammers flink was geslonken, bedankte de Ajacied echter vriendelijk. De 26-jarige speler wil nu voor zijn kansen bij Ajax gaan. Bovendien was het niet aannemelijk dat Ajax de spits nog wilde laten gaan, omdat men in de hoofdstad dun zit in de aanvallers.

Cvitanich is net teruggekeerd van een huurperiode in Mexico. De spits speelde enige tijd bij Pachuca CF. Bij deze club won hij de Champions League van Midden-Amerika en was hij actief op het WK voor clubteams. De voorhoedespeler maakte als invaller zijn rentree bij Ajax tegen FC Utrecht, maar moest na achttien minuten alweer vervangen worden vanwege een kuitblessure. Wanneer hij weer minuten in het eerste elftal van Ajax kan maken, is nog onduidelijk.