Ajax heeft vandaag in Nederland een ontmoeting met een delegatie van Liverpool om aan te horen hoe ver de Engelsen willen gaan voor Luis Suarez. Acht dagen geleden werd de leiding van Ajax (Rik van den Boog) tijdens de trip naar Turkije door de Engelse club op de hoogte gebracht van de interesse voor de international van Uruguay. Daarna kwam het spel volledig op de wagen. 

De zaakwaarnemer van Suarez, Pere Guardiola, fungeerde in de afgelopen week als belangrijkste mediator tussen alle partijen. Suarez weet via de broer van de Barcelona-coach welke mogelijkheden er voor hem op Anfield zijn. Zowel financieel als sportief is het plaatje voor hem geschetst.

Op basis daarvan heeft de speler vertrouwen in een toekomst in de Premier League, waar hij tweemaal zoveel gaat verdienen. Maar hij is volledig afhankelijk van de onderhandelingen tussen Liverpool en Ajax. Namens Liverpool leidt technisch directeur Damien Comolli alle transferonderhandelingen.

Samen met Liverpool-coach Kenny Dalglish voert hij het technisch beleid. De Amerikaanse eigenaar George W. Henry zal nu moeten bepalen of Liverpool meer dan achttien miljoen euro kan vrijmaken Suarez.

Bron: Telegraaf