Onze verslaggever Michael is Ajax achterna gereisd naar Florida en doet verslag van het trainingskamp, de wedstrijden en alles eromheen.

Eindelijk gaan we voetballen. Na alle shows krijgen we eindelijk iets moois voorgeschoteld, de eerste wedstrijd van de Florida Cup. Na alle shows rondom het evenement verwacht ik spektakel en veel toeschouwers. Niets is minder waar, er zijn meer lege stoeltjes dan mensen in het stadion. De lokale interesse lijkt ver weg te zijn. Ondanks dat de entourage zwaar tegenvalt, gaan we voetballen, waar het uiteindelijk allemaal om draait. De Flamengo fans zien Ajax als “een grote club uit Europa” en zijn trots dat ze mogen aantreden tegen Ajax.

Ajax speelt met een gegadigd b-elftal, waar we allemaal het meest benieuwd zijn naar Magallán. Een mooie pot om in te komen voor hem, tegen een soort team waar hij ongetwijfeld vaak tegen gespeeld heeft. De eerste helft is een waar spektakel, de doelpunten worden eerlijk verdeeld, waar Ajax tweemaal het voortouw nam. Magallán oogt een beetje onwennig, maar tegelijkertijd zie ik in bepaalde acties ook dat hij weet wat hem te doen staat. De goals die Ajax maakt zijn echte Ajax goals, maar de goals tegen waren totaal onnodig. Lamprou is niet scherp en er zijn veel dekkingsfouten.

Na het optreden van Ky-Mani Marley in de rust, gaan we verder. Het valt op dat ondanks het goed geregelde evenement, geen scorebord aanwezig is en dat de stadionspeaker geregeld lijkt te slapen. De namen van de spelers worden verwisseld, zo wordt eerst de achternaam genoemd en dan pas de voornaam. De tweede helft word gedomineerd door het jonge team van Ajax, maar meer goals krijgen we niet te zien. Wel zien we een rentree van Veltman en een debuut voor de pas 17-jarige Lassina Traoré, die het overigens niet makkelijk had. Na het eindsignaal zien we veel mensen richting de uitgang lopen, terwijl er nog penalties genomen gaan worden, wederom werd er niks omgeroepen en was iedereen verbaasd dat de wedstrijd nog beslist moest worden.

Waar de eerste drie penalties van Ajax én Flamengo feilloos worden binnengeschoten, schiet Veltman op de paal. De teleurstelling is compleet als Magallán de bal hoog over schiet en Flamengo deze pot wint. Het leidt tot enorme vreugde bij de Flamengo supporters, het geeft aan dat Ajax in Brazilië wél een naam heeft.

VIDEO: Wat heeft Orlando met voetbal? En kennen ze Ajax?