© Proshots

Nadat eerder het bericht naar buiten kwam dat Daishawn Redan zou gaan vertrekken bij Ajax liet de talentvolle spits weten niet weg te willen bij Ajax. Vandaag komt echter toch naar buiten dat hij vertrekt bij Ajax. Hij heeft besloten geen contract bij Ajax te gaan ondertekenen en zal dan ook na dit seizoen vertrekken.

Hoofd-jeugdopleiding Said Ouaali betreurt het vertrek van de spits zo meld hij via de clubwebsite. “We hebben een traject voor hem uitgestippeld en er is uitvoerig gesproken met hem en zijn management. Dat er dan toch op het allerlaatste moment niet thuis wordt gegeven is bijzonder spijtig, kennelijk hebben zij hun zinnen ergens anders op gezet”, zo vertelt Ouaali.

“We hebben er alles aan gedaan om een groot talent als Daishawn voor de club te behouden maar op een gegeven moment houdt het op. Wij wensen hem het allerbeste met het vervolg van zijn carrière.” Redan werd eerder al veelvuldig in verband gebracht met clubs als Manchester United, Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig.

Redan vertelde zoals gezegd in februari nog dat hij niet weg wou. “Dat contract komt eraan. De club weet wat ik wil en dat is het eerste halen. Ik wil de vaste spits van Ajax worden.”