Ajax heeft woensdagavond op zure wijze verloren van Chelsea. Lang leek de wedstrijd doelpuntloos te gaan eindigen, maar in de slotfase maakte Michy Batshuayi de enige treffer van de wedstrijd. Daley Blind had er het volgende over te vertellen aan Ajax TV.

“We waren bij vlagen slordig. Dat moet beter en daar zijn we normaal ook heel sterk in. Als iemand een foute bal inspeelt, doet hij dat natuurlijk niet expres. Soms zitten dat soort wedstrijden ertussen en dan komt het op strijd aan. We hebben zeker strijd geleverd en het ze niet makkelijk gemaakt. Chelsea is gewoon een topploeg en we hebben in de eerste helft mogelijkheden gehad. In de tweede helft met Alvarez nog een goede kopbal. Wat ik net hoorde was dat de afgekeurde goal geen buitenspel was. Dat is ook zuur.”

Het afgekeurde doelpunt van Quincy Promes had volgens Blind zeker een impact op de uitslag: “Voetbal gaat om details en dit is een belangrijk detail. Helaas kunnen we het niet meer terugdraaien. Het zijn cruciale momenten in de wedstrijd. Zij werden niet echt gevaarlijk en het was eigenlijk een 0-0 wedstrijd.”

“We hebben in de afgelopen jaren vaak dit soort wedstrijden naar ons toe getrokken, maar nu valt het de andere kant op. Dat is iets waar we weer mee bezig moeten zijn. Elkaar blijven verbeteren. Het geeft aan dat we er nog lang niet zijn. We zitten in een hele moeilijke poule en hebben twee wedstrijden overtuigend gewonnen, maar het had ook zo anders kunnen zijn.”

Slordig Ajax verliest onnodig van Chelsea