Daley Blind is boos over hoe Ajax dinsdag in het duel met Standard Luik een comfortabele voorsprong uit handen gaf (2-2). In het Algemeen Dagblad zegt de teruggekeerde verdediger dat het beter moet.

“In algemene zin moeten we meer doen als we het moeilijk hebben. Meters maken”, zegt Blind in het ochtendblad. “Compacter verdedigen als team. Natuurlijk willen we graag naar voren en druk zetten op de tegenstander, maar dat kán niet altijd. Aan de bal zijn we meestal comfortabel, zonder bal niet. We willen graag in de Champions League spelen, maar dan moeten we ons veel beter organiseren. Wat wij tegen Luik deden, kun je je daar niet veroorloven.”

“Als team moeten we dat echt beter doen, daar moeten we naar toewerken”, vervolgt hij. “Wij moeten in staat zijn om orde op zaken te stellen als de tegenstander tactisch anders gaat spelen of een slotoffensief inzet. Ik kon door het kabaal in het stadion mijn medespelers nauwelijks bereiken. Maar dat mag het probleem niet zijn. We moeten van elkaar weten wat we moeten doen.”

Toch denkt Blind dat het een leermoment kan zijn voor de ploeg. “Ik had liever met 0-2 gewonnen, hoor. Maar het is inderdaad een wijze les. Het moet alleen geen dure les worden. We moeten ook niet doen alsof er paniek is. Want 2-2 is op voorhand een prima uitslag, maar nu kunnen we daar gewoon niet blij mee zijn.”

Tevreden de Jong: “Met oog op het vervolg carrière is het beter”