Daley Blind was een ruime maand geleden nog zonder perspectief speler van Jong Ajax. Na de komst van Frank de Boer en het vertrek van Urby Emanuelson is alles anders.

Blind, tegenwoordig eerste keuze voor de linksbackpositie, is bevrijd van Martin Jol, die hem dit seizoen geen enkele kans gaf. “Maar ik ben me altijd voor de volle honderd procent blijven inzetten”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. “Op een gegeven moment komt dan je kans zelf, zoals nu het geval is. Uiteindelijk ben ik hier misschien alleen maar sterker door geworden.”

De verdediger was alweer in gesprek met FC Groningen, waarvoor hij eerder ook al op huurbasis speelde. Na het vertrek van Jol sprak Frank de Boer echter het vertrouwen in hem uit en daarna kwam de kers op de slagroom met de overgang van Emanuelson naar AC Milan. “Een supermooie transfer voor Urby”, zegt Blind.

“In de kleedkamer werden er toen wel grappen over gemaakt: hij weg, mijn kans, haha”, vervolgt de Amsterdammer, die beseft dat hij er nog lang niet is. “Ik moet meer durven. Natuurlijk moet die bal af en toe over de zijlijn, maar in het Ajax-spel moet je risico’s durven nemen. Dat heb ik bij Jong Ajax wel altijd gedaan, maar moet ik nu ook meer doen, want ik weet dat dat mijn spel ten goede komt.”

Tekst: Voetbalprimeur