Daley Blind keerde afgelopen zomer als ‘verloren zoon’ terug bij Ajax. Dit betekent echter allerminst dat hij naar Amsterdam is gekomen om af te bouwen. De 28-jarige verdediger sluit zelfs niet uit dat hij nog een nieuw buitenlands avontuur aangaat.

De 54-voudig international speelde sinds 2014 voor Manchester United, voordat hij in juli dit jaar een vierjarig contract tekende bij zijn oude club. “Het is niet zo dat ik 32 jaar ben. Dat ik hier even kom afbouwen. Integendeel”, zegt Blind in gesprek met Voetbal International. “Met 28 jaar voel ik me in de kracht van mijn carrière.”

“Als ik dit niveau kan vasthouden, bij Ajax en bij Oranje, misschien komt er komende zomer wel weer iets anders op mijn pad. Of volgend jaar. Het is niet zo dat ik nu te oud ben om een volgende stap te maken,” aldus Blind, die zegt nog vol ambitie te zitten. “Ik voel me topfit en zie het wel. Wie weet blijf ik hier wel tot het einde van mijn loopbaan, maar zeker hoe we het nu doen, hoe we onszelf profileren, in de Champions League en met Oranje, is dat geen uitgemaakte zaak. Ik denk dat ik nog bij veel buitenlandse clubs op de radar sta.”

‘Valencia laat oog vallen op ‘sensatie van de groepsfase van de CL’ van Ajax’