Op de vraag van de verslaggever van AT5 wat het eerste is waar Daley Blind aan denkt met betrekking tot de wanprestatie tegen Heracles is, antwoordt Blind zonder blikken of blozen met “Kut”.

Normaal zijn dat woorden die niet snel op tv of radio worden gebezigd, maar dit woord dekt wel het gevoel van de linker centrale verdediger na de wanprestatie die Ajax hedenavond op de grasmat legde. Blind vertelde dat het volledig bij de ploeg ligt. Of hij daarmee de trainer wil vrijpleiten is niet duidelijk. Het begin is slap en zwak tegelijk. Blind vond dat er onvoldoende is gereageerd vanuit de ploeg na de (uiteindelijk gemiste) penalty die Heracles kreeg. Blind vond dat Ajax juist de schuldige was die Heracles de kansen bood op een nog pijnlijkere wedstrijd. “We waren niet wakker”, vertelde Blind kort na afloop van de wedstrijd. “Het ontbrak ons aan felheid, duels willen winnen en de tweede bal wilde hebben”, zei de zwaar teleurgestelde verdediger.

Ook de uitbrander van Ten Hag in de rust resulteerde niet in het gewenste resultaat. “We hebben niet veel gecreëerd”, is ook een opmerkelijke uitspraak als je weet dat de tegenstander van vandaag al weken niet had gewonnen.

‘Schaamte’ vond hij een groot woord. Op de opmerking van de verslaggever dat juist Blind er wat aan kon doen, was het antwoord typerend en waar, “We moeten het als team doen!” En juist dat liet Ajax na. “Sorry” is dan ook wat Blind tegen de Ajax supporters wil zeggen over de geleverde prestatie.

Tot slot kijkt Blind nog wel vooruit naar de wedstrijd van woensdag. “Het is een wedstrijd op zich en nog steeds een fantastisch affiche. Deze wedstrijden staan op zich en het is positief dat het zo snel is na deze wedstrijd”, zegt Blind. Het moet echter wel uit een ander vaatje komen, besluit de ervaren verdediger.