Het is voor Ajax lekker dat het geraamte voor de komende jaren staat. Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen, Klaassen, Fischer en ga zo maar door. Ook Daley Blind wil graag nog een tijdje bij Ajax blijven. Als linksback was hij goed, als verdedigende middenvelder subliem. Weer goed nieuws dus, in Amsterdam.

Hij droeg gisteren de aanvoerdersband en werd voor de vierde maal op rij kampioen van Nederland. Na een uitstekende verhuurperiode bij FC Groningen (als rechtsback), keerde Blind jr. met veel verwachting terug naar de hoofdstad. Onder Martin Jol was hij ongelukkig, Frank de Boer bleek het medicijn. De begaafde linkspoot heeft eigenhandig de opinie van het kritische publiek 180 graden doen draaien. Bij een vertrek van Siem de Jong en Niklas Moisander, is het logisch dat hij volgend jaar zelfs captain wordt. “Ik zie mezelf zeker de komende jaren nog bij Ajax spelen”, verzekert het kind van de club aan De Telegraaf.

“Ik zal Amsterdam zeker niet voor de eerste de beste club verlaten, heb het naar mijn zin en tekende onlangs bij tot 2016. Ik hoef niet zo nodig weg. Ajax mag altijd komen voor contractverlenging.” Als de Amsterdammers slim zijn, ondernemen ze actie voor het wereldkampioenschap. Een goed toernooi kan namelijk roet in het eten gooien. Waarschijnlijk speelt hij wel op linksachter, waardoor een mogelijk nieuwe club hem niet als middenvelder zal zien. Bij Ajax heeft hij vrijwel alles.