© Proshots

Dani de Wit is dit jaar één van de steunpilaren bij Jong Ajax. De 20-jarige middenvelder maakte vorig seizoen zijn debuut in de Jupiler League. Eerder deze maand verlengde De Wit zijn contract tot 2020. Ondanks dat ging De Wit in januari niet mee op trainingskamp naar Portugal.

Productief

Voor een middenvelder is De Wit vrij productief. Hij scoorde tot nu toe acht doelpunten, waaronder een hattrick tegen RKC Waalwijk waar de beloften destijds met 2-4 wonnen. De Wit is vier keer aangever geweest bij een doelpunt. De flamboyante middenvelder heeft qua spel wel iets weg van Davy Klaassen, hij heeft het vermogen om vaak op de goede plek te verschijnen wanneer dit nodig is. Zoals tegen RKC, waar hij twee keer scoorde uit een rebound. De Wit is een echte box-to-box speler, met zijn loopvermogen verplaatst hij zich makkelijk tussen de linies. De wedstrijd tegen FC Eindhoven zal warme gevoelens terug brengen bij de spelers van Jong Ajax, omdat ze daar de periodetitel binnen sleepten. Dani de Wit scoorde tweemaal in die wedstrijd, de beloften wonnen met 2-3 en pakten daardoor de periodetitel. In de wedstrijd tegen FC Volendam was de middenvelder een stille kracht, hij was twee keer aangever van een assist.  Man of the Match werd hij ook tegen FC Dordrecht, hij vertolkte een hoofdrol door betrokken te zijn bij twee van de drie gescoorde goals die wedstrijd. De Wit scoorde zelf één keer en gaf één keer de assist. In de wedstrijd tegen Fortuna Sittard was hij aanvoerder, de wedstrijd werd met 2-1 verloren door het jeugdige elftal. Veel spelers werden gemist die wedstrijd, omdat er veel spelers van Jong Ajax mee waren op trainingskamp met het eerste elftal. Jong Ajax speelde een slechte eerste helft, De Wit bracht de beloften nog wel terug in die wedstrijd met een doelpunt. Hij kwam ook nog een aantal keren dichtbij de gelijkmaker. De Wit oogde gebrand op revanche, hij was niet mee op trainingskamp en wilde zich persé bewijzen. Hij was voor de beloften veruit de meest gevaarlijke speler, in een wedstrijd die eigenlijk draaide om Perr Schuurs die de overstap van Fortuna Sittard naar Ajax maakt komende zomer.

Toekomst

Het is nu zaak voor de middenvelder om te zorgen dat hij wekelijks gaat uitblinken bij Jong Ajax zodat Erik Ten Hag straks niet meer om hem heen kan. Voor nu heeft De Wit nog een hoop concurrentie voor zich met: Schöne, Van de Beek, Frenkie en Siem de Jong, Ziyech en teamgenoten bij Jong Ajax: Eiting en Mazraoui, die bovendien beide al gedebuteerd hebben in het eerste elftal van de Amsterdammers. Zijn contractverlenging zal De Wit vertrouwen hebben gegeven dat een debuut ook voor hem niet ver weg meer is. De Hoorinees wordt geprezen door mensen op de tribune, hij wordt graag gezien omdat hij voetbalt met een over-mijn-lijk mentaliteit.

Jong Ajax speelt op maandag 19 januari thuis tegen FC Oss, we gaan zien of Dani de Wit opnieuw kan uitblinken voor Jong Ajax. Aftrap is om 20:00 op Sportpark de Toekomst.