Twaalf en een half jaar na zijn vertrek bij Ajax is Daniël de Ridder terug in Amsterdam. De oud-voetballer loopt sinds kort één dag in de week rond bij de Ajax Vrouwen om te kijken of hij trainer zou kunnen worden.

“Het is een raar gevoel. Ik ben het namelijk alleen gewend als speler, er staan nu ineens initialen op mijn trainingspak in plaats van een nummer”, zegt De Ridder op de Ajax-website. “Het is wel een gekke gewaarwording, want eigenlijk voel ik mezelf ook nog een beetje speler.”

“Ik ben twee jaar geleden vrij vroeg gestopt met mijn carrière”, zo vervolgt de voormalig linksbuiten van Ajax. “Er waren genoeg opties om door te gaan, maar ik had bepaalde voorwaarden en ik wilde niet zomaar naar het buitenland. Maar het is erg leuk om dit pak weer aan te hebben.”

“Het zwarte gat, waar iedereen over praat, is reëel. Het is niet zo erg als het klinkt maar je hebt ineens veel vrije tijd”, vertelt De Ridder, die zijn carrière vervolgde als analist. “Gelukkig kwam heel snel de NOS, waar ik nu analist ben. Dit is voor mij een periode waarin ik aan het verschillende kanten van mijzelf aan het ontdekken ben.”