De supportersvereniging van Ajax is geschrokken van de gebeurtenissen rond de club. De fans hoopten dat de inmenging van Johan Cruijff tot oplossingen zou leiden, maar het opstappen van het bestuur en de raad van commissarissen heeft tot meer onrust geleid. „Iedereen gaat nu rollend over straat. Dit is verschrikkelijk. Ik ben hier heel erg van geschrokken. Het is zo respectloos. We zijn in een smerige voetbaloorlog terechtgekomen”, zei voorzitter Daniël Dekker donderdagochtend tegen de NOS.

Dekker vreest nu dat de situatie nog complexer is geworden. „Maar het seizoen is ook nog bezig. Er komt een bekerfinale aan en we willen met het oog op de kwalificaties voor de Champions League graag tweede worden in de competitie. Dat is belangrijk voor ons. Maar sfeer op De Toekomst en ook het eerste elftal worden hiermee wel aangetast.”

De supporters hoopten ook dat Cruijff echt een rol zou willen spelen bij Ajax. Maar woensdag liet de legendarische nummer veertien weten dat hij geen functie ambieert. „Dat wilden wij als fans juist wel heel graag. Maar hij zegt dan dat hij morgen weer weggaat. Ook daar zijn we van geschrokken.”

 

Bron: Telegraaf