De Amsterdamse beloften speelde op maandagavond in het AFAS Stadion in Alkmaar. De mensen op de tribune, die maar aan een zijde was gevuld, zagen Danilo Pereira na 27 minuten scoren. Deze treffer bleek uiteindelijk ook de winnende te zijn.

Puzzel
Jong Ajax zag een aantal oude bekenden op het veld tegenover zich staan.Bij de beloften van AZ stonden Léon Bergsma, Vince Gino Dekker en Mauro Savastano in de basis. Michael Reiziger had zelf veel moeten puzzelen. Hij miste 14 internationals. De coach kwam daardoor tot een opstelling zonder echte buitspelers. De vleugelverdedigers Bakker en Bakboord stonden daardoor hoger op het veld dan in de vorige wedstrijden.

Wachten op kansen
Al in de tweede minuut kreeg Jong Ajax een goede kans, maar Ekkelenkamp kon vanaf randje zestien niet raakschieten. Vervolgens was het voor beide ploegen een zoektocht naar kansen. Jong Ajax kreeg in de 27e minuut een kans en benutte deze ook. Na een prachtige aanval kon Bijleveld de spits van vandaag bedienen. Danilo Pereira twijfelde niet en schoot de bal via de doelman van Jong AZ binnen.

Druk van Jong AZ
Na de treffer voerde de Alkmaarders de druk op, maar zij konden niet tot een doelpunt komen. Pereira werd ook nog een keer de diepte in gestuurd door Bakker. De Braziliaanse aanvaller kwam goed naar binnen, maar schoot de bal tegen de paal. Na het rustsignaal bleef Jong AZ de druk op voeren. De verdediging van de Amsterdammers stond echter goed en had vaak een antwoord.

Door de afwezigheid van een groot aantal spelers, was er voor Abdallah Aberkane en Leo Thethani de kans om hun debuut te maken. Voor Thethani had de avond helemaal mooi kunnen eindigen. Hij kwam een op een met de doelman van AZ, maar faalde. Zo verzuimde Jong Ajax de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk kwamen de drie punten niet in gevaar en boekte de beloften met een enorm jong team de overwinning.