Zijn debuut in de Champions League maakte hij al, maar in de Eredivisie kwam Danny Hoesen nog niet in het veld. De spits viel de tweede helft in en wist ook nog een doelpunt te scoren. Eredivisie Live kon niet om hem heen en nodigde hem uit voor de camera. ‘Ik hoopte al op mijn debuut in de Eredivisie. Ik hoorde deze week dat ik bij de selectie zat en hoopte op speelminuten. En uiteindelijk kreeg ik mijn speelminuten”, aldus de spits.

Zijn doelpuntendossier is bij deze officieel geopend, want Danny Hoesen scoorde voor het eerst in het shirt van Ajax. Bij Jong Ajax weet de spits wel vaker het net te vinden, maar in het eerste elftal wilde dit nog niet lukken. “Eigenlijk ging het zonder nadenken”, geeft Hoesen aan. “Ik had het er met Dennis Bergkamp nog over. In zo’n situatie hard en laag schieten, in de lange hoek.”