Ajax heeft wederom indruk gemaakt door gelijk te spelen tegen Manchester City: 2-2. De ploeg van Frank de Boer hield zich knap staande tegen de kampioen van Engeland. Het behaalde punt was uiteindelijk zwaarbevochten, maar verdiend.

De Amsterdammers begonnen brutaal aan het vermakelijke duel. Al in de beginfase werd duidelijk dat de ploeg van Frank de Boer durfde te voetballen. De thuisploeg kon af en toe voor wat dreiging zorgen in de omschakeling, maar echte kansen ontbraken. Al vroeg in de wedstrijd beloonde Siem de Jong zijn ploeg met een droomstart, door een halve kopbal van Nikolas Moisander binnen te werken. Niet veel later kwamen de bezoekers zelfs op een ruimere voorsprong, opnieuw door de aanvoerder. De tot dan toe gevaarlijkste man aan Amsterdamse zijde kon na een corner vrij inkoppen: 0-2. Manchester City-doelman Hart was kansloos. Ajax leek in een zetel te zitten. De formatie van Frank de Boer ging echter slordiger en gehaaster voetballen, mede door de opgevoerde druk van de thuisploeg. De aansluitingstreffer kwam alsnog via Yaya Touré, na een knappe volley van de Ivoriaan. Toch lieten de Amsterdammers zich niet van de wijs brengen. Goed en brutaal positiespel gaven de Engelsen zelfs zo nu en dan het nakijken.

Het tweede bedrijf liet een ander Manchester City zien. Het tempo werd opgevoerd, waardoor de verdediging van de Amsterdammers onder druk kwam te staan. Een gebrek aan finesse bij de aanvallers en een sterk optreden van Vermeer stonden een vroege treffer in de tweede helft echter in de weg. Ajax bleef zo nu en dan brutaal voetballen, maar Hart lag vaak in de weg. Toch kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, doordat Aguero de bal langs Vermeer kon schuiven. De miljoenenploeg ging op zoek naar de winnende treffer, maar enig fortuin, een goed optreden van de Ajax-doelman en de buitenspelval stonden in de weg. De Amsterdammers waren in het slotstuk van de wedstrijd zelf nog dicht bij een treffer. Echter bleef een doelpunt uit, waardoor beide ploegen genoegen moeten nemen met een punt.