Ajax heeft opnieuw niet weten te winnen in de Champions League. Dinsdagavond was Paris Saint-Dragisa Gudelj Amsterdam ArenA Ajax Carel Eiting Denswil ØdegaardGermain met 3-1 te sterk. Over twee weken moeten de Ajacieden met APOEL Nicosia uitvechten wie er doorgaat naar de Europa League.

De avond begon ongelukkig voor Ajax en dan met name voor Boilesen. De Deense linksback moest de wedstrijd al na tien minuten staken na een harde overtreding van Van der Wiel. De oud-Ajacied kwam veel te laat, maar kreeg geen kaart. Boilesen kreeg wel wat: een op het oog vervelende knieblessure. Klaassen kreeg iets later wel een gele prent voor een soortgelijke overtreding op Maxwell.

Ajax had het in de eerste fase lastig, maar begon rond de twintigste minuut de schroom van zich af te voetballen. Vooral Serero viel in positieve zin op. De kleine Zuid-Afrikaan liet ‘op zes’ zien een bijtertje te zijn en zette continu druk. Bij vlagen lieten de Amsterdammers uitstekende combinaties zien, maar die leidden niet tot echte kansen. De eindpass ontbrak steeds. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Lavezzi kwam na een snelle counter één op één met Cillessen, maar de doelman redde uitstekend.

De Amsterdamse bezoekers kregen na een half uur een mogelijkheid na een steekpass van Andersen. Millik kon echter net niet bij de bal komen; Van der Wiel stond in de weg. Kort daarna sloeg PSG wel toe. Ajax verspeelde de bal  eenvoudig en dat leidde ertoe dat Lavezzi en Cavani alleen op Cillessen af konden. Laatstgenoemde prikte de bal eenvoudig binnen.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax bleef dapper strijden, maar stuitte steeds op de verdedigers van PSG. De Fransen vonden het wel prima, namen wat gas terug en lieten de Ajacieden maar komen. Kishna liet afgelopen weekend tegen sc Heerenveen al zien over een heerlijke dosis techniek te beschikken. Tegen PSG presteerde hij het opnieuw om zijn tegenstander op een panna te trakteren. Ook was de linksbuiten niet vies van enkele scharen.

Na ruim een uur spelen kreeg Ajax dan eindelijk die verdiende goal. Kishna gaf een prachtige afgemeten voorzet, Klaassen dook naar de bal en kopte fraai binnen. De jonge Ajacieden wilden geen genoegen nemen met een gelijkspel en bleven nadrukkelijk op zoek naar nog een doelpunt. Ajax speelde verzorgd en liet fraai positiespel zien.

Maar dan was daar toch weer PSG. Uit het niets kwam de club uit Parijs weer op voorsprong. Zlatan Ibrahimovic maakte een knappe goal. Ongeveer zeven minuten voor tijd was het dan definitief over. Zimling wilde PSG een handje helpen en leverde de bal op ongelooflijk knullige wijze in. Cavani profiteerde en schoot de eindstand tegen de touwen: 3-1. Ajax nieuws Ajax1.nl