David Endt is het aankomende seizoen geen teammanager meer van Ajax. Dit meldt De Telegraaf op de dinsdagochtend. De reden van de wijziging is volgens de krant dat de Amsterdammers streven naar een professionelere invulling van de taak. Een vervanger voor Endt staat al klaar in de vorm van Tjerk Smeets of Mark Teeuwisse. Beide heren kwamen uit in diverse takken van de profsport.

Tjerk Smeets was actief in het internationale honkbal en fungeerde daarna ook als teammanager. Na zijn opleiding op de Cruyff University was hij commercieel manager bij de honkbalbond. Mark Teeuwise is op dit moment teammanager van de hockeyclub Amsterdam. Zowel Teeuwise als Smeets hebben al gepraat met Frank de Boer. Voor Endt wordt er een passende functie gezocht binnen Ajax.

Update 10.15u:
Tegenover AT5 laat David Endt weten ‘not amused, geschokt en verrast’ te zijn. Edwin van der Sar heeft dat de clubman medegedeeld. Sinds 1997 was Endt teammanager bij Ajax, daarvoor was hij ook al perschef binnen de club. Het is nog niet bekend welke functie hij nu zal bekleden. Zelf weet hij dat ook niet: “Ik ga nu rustig luisteren wat de club met me wil.”