Mocht er iemand vertrekken bij Ajax, dan is David Neres de eerste, denkt Aad de Mos. De analist heeft gehoord dat Ajax bezig is met een opvolger voor de Braziliaan en denkt dat Ajax de hoofdprijs moet pakken.

“Als ze de hoofdprijs voor hem kunnen pakken..Tadic en Labyad kunnen ook op de vleugel spelen”, zei De Mos in de uitzending van Ziggo Sport. “Ik heb gelezen dat ze met een opvolger voor Neres bezig zijn, een jongen van Sao Paolo: Antony. Het is een jongen van achttien jaar. Als Ajax de hoofdprijs kan krijgen van AS Roma denk ik dat hij de eerste is die gaat.”

De andere analist aan tafel hoopt vooral dat André Onana niet alsnog vertrekt. “Dat zou écht een grote aderlating zijn. Ze kunnen de meeste spelers wel opvangen, maar keepers. Wij hebben hem toen gehaald, samen met Marc.Hij speelde in de Youth League tegen Ajax. Hij had wat aanpassingsproblemen bij ons. Ik dacht toen: wat is dat? Maar ik zei direct al dat hij het in zich heeft.”

Behalve Onana hoopt De Boer ook dat de rest van de huidige selectie in Amsterdam blijft. “Je weet niet wat er gaat gebeuren. Als er paniek heerst bij een club gaan ook de bedragen omhoog. Dan kun je soms geen nee meer zeggen. Ik hoop voor Ajax dat er niemand meer weggaat, want dan hebben ze een goede selectie van een man of zestien die allemaal gelijkwaardig zijn. Dat heb je ook gewoon nodig in een seizoen.”