© Proshots

Davy Klaassen speelt al sinds 2011 in het eerste van Ajax en is inmiddels aanvoerder van de ploeg. Of hij deze zomer vertrekt, weet hij nog niet, maar volgens het Algemeen Dagblad is de middenvelder klaar voor de stap naar het buitenland. “Klaassen zou prima passen bij Liverpool, Bayer Leverkusen, Napoli en Paris Saint-Germain. Stuk voor stuk ploegen die net als Ajax ‘hoog druk willen zetten’, zoals dat zo mooi in voetbaljargon heet”, zo schrijft het AD.

Ronald de Boer ziet zeker Liverpool en Leverkusen als potentiële clubs voor Klaassen. “Loopvermogen is zo belangrijk in die speelwijze. Steeds maar weer op het juiste moment op de juiste plek komen. Dat is, los van zijn uitstekende mentaliteit, Davy’s voornaamste kwaliteit. Dat doelpunt afgelopen zondag tegen Vitesse was wat dat betref symbolisch: na een lange sprint op de goede plaats staan.”

Zoals gezegd is Klaassen zelf niet bezig met een vertrek. Hij focust zich maar op één ding: de titel. “Ik ga niet het veld in om mijn carrière een boost te geven. Dat ik elke bal op doel ros omdat mijn statistieken dan beter worden. Ik kan nu wel iets over mijn toekomst roepen, maar als ik de rest van het seizoen slecht speel, ziet de wereld er heel anders uit.”