Davy Klaassen leek lange tijd op een dood spoor te zitten bij Everton en zijn enige uitweg leek een transfer naar een nieuwe club. Trainer Sam Allardyce is echter niet van plan om de oud-Ajacied te laten vallen.

“Omdat hij nooit op de reservebank zit, zou het voor zowel hem als de club beter zijn als hij vertrekt, maar op huurbasis”, vertelt Allardyce tijdens een persconferentie van Everton. “Misschien is hij volgend seizoen wél goed genoeg. Er zijn honderden spelers die het niet redden in hun eerste seizoen in het buitenland. Hij is bereid om te blijven en te vechten, maar misschien is het beter als hij ergens aan spelen toekomst. Dat zou goed voor hem zijn en wacht dan maar af wat er volgende zomer gebeurt.”

“Het enige dat ik kan zeggen is dat er honderden spelers zijn die het niet redden in het eerste jaar en iedere Premier League-club heeft veel spelers die in hun eerste jaar niet het niveau bereiken dat ze hoopten. Dat is het geval met Davy, wat jammer is voor ons en voor hem, gezien de hoge verwachtingen die men had. Er zijn er meerdere, zoals Sandro Ramirez, die een grote staat van dienst had toen hij hier kwam.”

“Het is niet nieuw voor ons. Het gebeurt overal in de Premier League en je moet je best doen om meer goed dan fout te doen. Om wedstrijden te spelen en zelfvertrouwen op te bouwen moet je wedstrijden spelen. Dat zou het beste zijn voor de club en voor Davy, als het mogelijk is,” aldus Allardyce.