Davy Klaassen

Davy Klaassen heeft zijn eerste basisoptreden voor het Nederlands elftal met een doelpunt bekroond. De middenvelder van Ajax zorgde dinsdagavond in zijn tweede interland voor de 2-0 in de oefenwedstrijd tegen Spanje. Stefan de Vrij maakte de openingstreffer. De eindstand stond al na 16 minuten op het scorebord in de Amsterdam ArenA. Jasper Cillessen en Joël Veltman bleven de hele wedstrijd op de bank.

Bondscoach Guus Hiddink had zijn team aardig omgegooid voor het oefenduel met Spanje. Drie dagen na het teleurstellende 1-1-gelijkspel tegen Turkije in de EK-kwalificatiereeks kregen een aantal andere spelers de kans zich te laten zien. Het zorgde er onder andere voor dat Cillessen zijn plaats onder de lat moest afstaan aan Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer. De voormalig keeper van Ajax hield ook in zijn vijfde interland de nul.

Davy Klaassen kreeg op zijn beurt een kans op het middenveld. De 22-jarige middenvelder van Ajax maakte ruim een jaar een geleden zijn debuut tegen Frankrijk. Tegen Spanje kwam hij voor het eerst de volle 90 minuten in actie in het shirt van Oranje. Nadat Lazio Roma-verdediger Stefan de Vrij de score in de 13de minuut had geopend, tekende Klaassen drie minuten later voor de 2-0. Hij verschalkte – in tweede instantie – Manchester United-doelman De Gea. Onder toeziend oog van 51.500 toeschouwers trok Oranje de oefenzege vervolgens over de streep.

Eerder op de avond sloot IJsland de oefeninterland tegen Estland met een gelijkspel af. In Tallinn eindigde de wedstrijd in 1-1. IJsland kwam op een 0-1-voorsprong via Rúrik Gislason. Na rust bepaalde Konstantin Vassiljev de eindstand op 1-1. Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson kwam niet in actie.

Lucas Andersen boekte met Denemarken o/19 een oefenzege op de leeftijdsgenoten van de Verenigde Staten. In het Deense Lyngby maakte Andreas Cornelius na rust de enige goal. Andersen werd een kwartier voor tijd gewisseld.